Από τις ανθισμένες πλαγιές & κάμπους της
Ελληνικής υπαίθρου οι μέλισσες «αναμιγνύουν – φυσικά» το νέκταρ από μια
πανδαισία αγριολούλουδων & αγριοβότανων που συναντούν στο δρόμο τους, εκ
των οποίων πολλά είναι μοναδικά στον κόσμο. Το πιο «γλυκό» από τα μέλια της
Ελληνικής φύσης με απαλή γεύση, ανοιχτόχρωμο & με ένα ισορροπημένο μπουκέτο
αρωμάτων λουλουδιών.
Γενικές Πληροφορίες
Τιμή: 9€/Κιλό
Κατηγορία μελιού: Νέκταρ
Τρύγος: Μάιος - Άυγουστος
Κύριοι τόποι παραγωγής: Περιοχή Θράκης & Έβρου
Χρώμα: Ανοικτό κίτρινο ως ανοικτό καφέ
Άρωμα: Ελαφρά αρωματικό
Γεύση: Γλυκιά
Κρυσταλλοποίηση: 2-4 μήνες
Συνθήκες Αποθήκευσης: Διατηρείται σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό &
άοσμο χώρο (< 15oC για μακρά περίοδο αποθήκευσης. Το μέλι ανθέων
κρυσταλλώνει σχετικά σύντομα. Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια φυσική διαδικασία
που εξαρτάται μόνο από την φυτική του προέλευση. Η επαναφορά του στην αρχική
του κατάσταση γίνεται με ήπια θέρμανση (μπεν μαρί).