Γύρη

μια πλήρης φυσική τροφή!

Τιμή: 15€/500γρ.

Λυπούμαστε αλλά το μέλι μας εξαντλήθηκε. Το μέλι της νέας χρονιάς θα είναι σύντομα διαθέσιμο, παρακαλούμε επισκεφθείτε μας ξανά.

Είναι μια νέα τροφή θαυματουργική που την παράγει η μέλισσα, δηλαδή είναι προϊόν της κυψέλης που η σύγχρονη πειραματική έρευνα το έφερε στο επίκαιρο φως της ημέρας. Όπως έχει ήδη εξακριβώσει η επιστήμη, η μελισσογύρη περιέχει πολύτιμες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι ένα εδώδιμο με γνωρίσματα πολύ δυναμωτικά και η λήψη της με την καθημερινή τροφή φέρνει θρεπτικά και θεραπευτικά αποτελέσματα σχεδόν απίστευτα. Παρ’ όλο που η μελισσογύρη ήταν γνωστή από τους αρχαίους Έλληνες και τα παλιά βιβλικά χρόνια των προφητών, το σχεδόν ακατόρθωτο του μαζώματός της έκανε τη χρησιμοποίησή της αδύνατη.

Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία κά. Η ισορροπία των αμινοξέων είναι καθοριστικός παράγοντας της διατροφικής αξίας της γύρης. Περιέχει πάνω από 5000 ένζυμα και συνένζυμα απαραίτητα για το μεταβολισμό των τροφών και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από το πεπτικό σύστημα. Περιέχει αντιβιοτικές και βακτηριοστατικές ουσίες καθώς και φυτικές ορμόνες που ρυθμίζουν τη φυσιολογική έκκριση των ενδοκρινών αδένων. Αν συγκρίνουμε την περιεκτικότητα της γύρης σε αμινοξέα με την αντίστοιχη του βοδινού κρέατος, των αυγών ή του τυριού, θα διαπιστώσουμε ότι σε ίσο βάρος η γύρη είναι 5-7 φορές πιο πλούσια από αυτές τις τροφές που φημίζονται για τη διατροφική τους αξία. Η ένταξη της στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου αποφέρει απίστευτα αποτελέσματα. Η γύρη δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση.

Ενδείξεις

Η φρέσκια γύρη μελισσών έχει τόσες ιδιότητες που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια τροφική «βόμβα». Δρα βοηθητικά και πολλές φορές θεραπευτικά σε παθήσεις όπως ο προστάτης, στομαχικές διαταραχές, πεσμένο ανοσοποιητικό, αλλεργίες, προβλήματα εντέρου, κακή λειτουργία παγκρέατος και συκωτιού, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, υψηλή πίεση, άγχος, αδυναμία του οργανισμού ν’ αποθηκεύσει βιταμίνη C, διαταραχή ορμονικού συστήματος, παχυσαρκία και ανορεξία καθώς επιφέρει ισορροπία στο σωματικό βάρος.

Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν αλλεργίες στην γύρη ή απλά δεν την δέχονται εύκολα στο στομάχι και το πεπτικό τους σύστημα, διότι τους προκαλεί «βαρύ» στομάχι και φούσκωμα. Για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να λαμβάνουμε τη γύρη σε μικρές δόσεις αρχικά (ακόμα και κόκκο-κόκκο).

Τρόπος χορήγησης

- ξεκινήστε με μικρές ποσότητες

- μη ζεσταίνεται και μην εκθέτετε στον ήλιο την γύρη

- κρατήστε την γύρη όσο περισσότερο μπορείτε κάτω από την γλώσσα, πριν την καταπιείτε

- μπορείτε να την αναμείξετε με μέλι, γιαούρτι, δημητριακά, χυμούς

- αποθηκεύετε την φρέσκια γύρη πάντα στην κατάψυξη

Δοσολογία

Σύμφωνα με μελέτες 2 κουταλιές της σούπας γύρη την ημέρα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες, αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία. Καταναλώνουμε την γύρη μετά το φαγητό και με συνοδεία αρκετού νερού.

Η χορήγηση γίνεται κατά προτίμηση το πρωί.

Ενήλικες: ξεκινάμε με μία κουταλιά του γλυκού και βαθμιαία μέσα σε ένα δεκαήμερο αυξάνουμε σε μία κουταλιά της σούπας.

Ανήλικοι: ξεκινάμε με μία κοφτή κουταλιά του γλυκού και βαθμιαία μέσα σε ένα δεκαήμερο αυξάνουμε σε μία κοφτή κουταλιά της σούπας.

Αθλητές: πέραν της κανονικής δοσολογίας (όπως πιο πάνω), μία κουταλιά του γλυκού μία ώρα πριν και μία κουταλιά του γλυκού αμέσως μετά την γυμναστική.

Σε περιπτώσεις ειδικές (π.χ. δίαιτα με γύρη / άτομα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες παθήσεις) η δοσολογία μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις υποδείξεις του γιατρού.

Αν γίνεται παράλληλη χορήγηση βασιλικού πολτού, τότε η χορήγηση γύρης γίνεται μισή ώρα μετά τον βασιλικό πολτό.

Διάρκεια Χρήσης

Αν δεν παρατηρηθούν αλλεργίες ή αντενδείξεις, η γύρη πρέπει να χορηγείται συνεχώς. Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε λάβει αρκετή ποσότητα παρακολουθώντας την όρεξή μας μέρα με την μέρα. Όταν η επιθυμία μας για γύρη μειωθεί, σταματάμε ή μειώνουμε την δοσολογία μας για λίγο.

Ημερομηνία λήξης του προϊόντος

Η γύρη παραμένει αναλλοίωτη και κατάλληλη προς βρώση έως και 2 έτη μετά την ημερομηνία παραγωγής της. Η σωστή διατήρηση της γύρης είναι στην κατάψυξη στους -18, από όπου καταναλώνεται κατευθείαν καθώς δεν κρυσταλλώνει.