Μέλι Βελανιδιάς (Δάσους)

Το μέλι της βελανιδιάς είναι ένα από τα μέλια μελιτώματος, παράγεται δηλαδή από τις εκκρίσεις των μελιτογόνων εντόμων που παρασιτούν στον φλοιό της βελανιδιάς. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής υψηλής θρεπτικής αξίας, γι’ αυτό και στην Ευρώπη διατίθεται από καταστήματα υγιεινής διατροφής. Στην χώρα μας το μέλι βελανιδιάς έγινε γνωστό μόλις τα τελευταία χρόνια λόγω της εσφαλμένης συνήθειας των Ελλήνων καταναλωτών να αγοράζουν διαυγή και με μεγάλη ρευστότητα μέλια.

Γενικές Πληροφορίες

Τιμή: 10€/Κιλό
Κατηγορία μελιού: Μελίτωμα  
Τρύγος: Ιούνιος - Ιούλιος
Κύριοι τόποι παραγωγής: Ορεινά Έβρου Χωρίο: Γιαννούλη  
Χρώμα: Σκούρο μαύρο  
Άρωμα: Θυμίζει ρητίνη δένδρου
Γεύση: Όχι ιδιαίτερα γλυκιά
Κρυσταλλοποίηση: 18 - 24 μήνες 
Συνθήκες Αποθήκευσης: Διατηρείται σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό & άοσμο χώρο (< 15oC για μακρά περίοδο αποθήκευσης. Το μέλι ανθέων κρυσταλλώνει σχετικά σύντομα. Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια φυσική διαδικασία που εξαρτάται μόνο από την φυτική του προέλευση. Η επαναφορά του στην αρχική του κατάσταση γίνεται με ήπια θέρμανση (μπεν μαρί).