Συνταγές μαγειρικής με γύρη


Α΄κρέμα

Υλικά:
  • 1.200 gr γύρη
  • 150 gr μέλι
Εκτέλεση: 

Τα βάζουμε στο ψυγείο, σε βάζο καλά κλεισμένο και το αναποδογυρίζουμε 2 φορές την ημέρα .

Σε 2 εβδομάδες περίπου θα έχουμε μία πάστα απ’ την οποία μπορούμε να παίρνουμε 1 κουταλάκι κάθε πρωί.

Β΄κρέμα

Υλικά:
  • 1 ποτήρι φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας μη μεταλλαγμένης, φουντουκιού, κ.λ.π.)
  • 2 κουταλιές γύρη
  • 125 gr γιαούρτι
  • 1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση: 

Τα χτυπάμε στο μίξερ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.